Tips voor het onderhouden van je tuin

Wanneer we steeds dichter richting de zomer gaan, zal je tuin aan de tuin gaan merken dat deze steeds verder in bloei raakt. Zo wordt je tuin veel levendiger en kleurrijker dan voorheen. Het kan dan ook geen kwaad om je tuin wat intensiever te gaan onderhouden. We geven je een aantal tips.

Zaaien en planten

Vanaf mei wordt de kans op nachtvorst ook steeds kleiner waardoor er begonnen kan worden met het planten van eenjarige planten. Dit geldt ook voor de bloembakken die weer gevuld kunnen worden met bollen. Het is wel belangrijk dat de bollen voldoende ruimte hebben, want zodra ze volgroeid zijn moeten de wortels voldoende ruimte hebben om door te kunnen groeien. Mocht er bepaalde planten zijn die niet meer tot bloei zijn gekomen dan hebben die hoogstwaarschijnlijk de winter niet overleefd. Deze kunnen vervolgens worden verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe planten. Ben je nog op zoek naar nieuwe planten? Neem dan eens een kijkje bij Kwekerij de Groot!

Verzorging van je tuinmeubelen

Naarmate het weer beter is wordt moet de tuin ook weer verzorgd eruit komen te zien. In de winter heb je hoogstwaarschijnlijk de tuin gelaten voor wat het is. De tuinmeubelen moeten bijvoorbeeld worden schoongemaakt, zodat er weer normaal in plaats genomen kan worden zonder dat je kleding groen wordt. Daarnaast zal ook het onkruid rondom de meubelen inmiddels flink zijn toegenomen, om een goed verzorgde tuin te creëren is het verstandig om dit te verwijderen.

Gazon onderhouden

Gedurende het voorjaar krijgt het gazon een enorme groeispurt waardoor het belangrijk wordt op dit goed bij te houden. Hierdoor is het aan te raden om wekelijks het gras te maaien en ook de kantjes van het gazon weg te snijden. Het voordeel van deze periode is dat het gras wat dichter wordt waardoor het sterker wordt en daarnaast er ook mooi bij komt te liggen.

Meer interieurtips voor je tuin?

Wil je weten hoe je het interieur van je tuin kan perfectioneren. Dan is het aan te raden om jezelf online wat te oriënteren in een interieurblog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *