Ongedierte in en om het huis, hoe krijg je het en hoe kom je er weer vanaf?

Last krijgen van ongedierte is geen kunst, het ongedierte verwijderen kost vaak meer tijd en moeite dan het krijgen ervan. Heb je last van ongedierte? Neem dan contact op met ongediertebestrijding Amsterdam: binnen en buiten pakken zij het ongedierte aan.

Ongedierte buiten houden

In veel gevallen geldt dat het ongedierte af komt op etensresten. Of dit nou is in slecht afgesloten verpakkingen of buiten op het gras. Zeker in de winter zijn er veel soorten ongedierte die op zoek gaan naar eten. Onze tuinen en garages zijn vaak een goede voedingsbron terwijl ze in onze huizen warmte en veiligheid vinden. Althans, zolang je niks in de gaten hebt zitten ze veilig. Wat veel mensen niet weten is dat er op veel plaatsen kieren of gaten in de muren zitten en dat ongedierte daardoor naar binnen komt. Veel soorten ongedierte zijn klein genoeg om via die weg binnen te komen, zelfs ratten komen hiervoor in aanmerking. Een goede start is om zelf de kieren te dichten, hier zijn speciale klemmetjes voor. Het is goed om een bestrijder mee te laten kijken zodat je zeker weet dat je alle gaten dicht. Je kunt het eventueel ook door de bestrijder laten doen.

Wat te doen bij ongedierte

Het dichten van de gaten is nog geen garantie voor het niet krijgen van ongedierte in huis. Over het algemeen vindt het ongedierte wel een andere manier om binnen te komen. Vaak kun je ongedierte als eerst in je tuin constateren. Op het moment dat je te maken hebt met een levendige tuin, is de kans op ongedierte in huis ook groot. Ieder seizoen heeft weer andere soorten ongedierte en alle soorten ongedierte hebben weer andere bestrijdings vormen. Het bestrijden van ratten, muizen en mieren mag binnenshuis met gif gedaan worden, maar buiten mag dit absoluut niet. Bijen en duiven mogen alleen verjaagd worden, het doden van bijen en duiven is zelfs strafbaar. Zo heeft iedere soort ongedierte aparte regels en zaken waar je aan moet denken. Ongediertebestrijding is in de basis altijd een uitdaging en het is dan ook niet aan te raden om dit zelf te doen. Voor de meeste soorten ongedierte geldt dat wanneer je ze zelf bestrijdt het maar gedeeltelijk werkt. Om de schade door ongedierte beperkt te houden is het aan te raden om zo snel mogelijk een bestrijder in te schakelen.

Ongedierte in de stad

Als je dicht bij het centrum van de stad woont heb je vaak sneller te maken met ongedierte wat afkomt op afval en rioolproblemen in de stad. Dit zijn vaak hardnekkige problemen, een bestrijding heeft dan vaak maar tijdelijk zin. Om permanent van deze problemen af te komen is het van belang dat er iets gedaan wordt aan slingerend afval en eventuele rioolproblemen. Wanneer je last hebt van ratten, is dit bijna altijd een teken dat er ook problemen met het riool zijn. Laat daarom een rioolspecialist langskomen om een rioolinspectie uit te voeren. Een rattenprobleem aanpakken zonder de oorzaak te verhelpen is zinloos, je zult de ratten dan binnen de kortste keren weer over de vloer hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *