Informatie over het voorkomen en bestrijden van mollen

Mollen kunnen zonder dat ze het zelf doorhebben veel schade aan je tuin aanrichten. Hier zit je waarschijnlijk niet op te wachten en daarom is het slim om maatregelingen te nemen. In dit artikel vertellen we jou meer over het tegengaan van mollen en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Lees snel verder en voorkom mollen voordat het te laat is.

Mollen zijn dieren die voornamelijk in plattelandsgebieden en gebieden dichtbij het bos voorkomen. Je zult mollen niet snel tegenkomen in stedelijke gebieden. Mollen kunnen zich prima in hun eentje vermaken en zijn in staat om in hun eentje veel schade aan te richten. Ze graven tunnels, wat tot verzakkingen kan leiden. Wanneer je er niet op tijd bij bent kan het voorkomen dat je jouw tuin opnieuw moet aanleggen. Met een paar kleine maatregelingen kun je dit voorkomen.

Waarom mollen voorkomen?

Als je eenmaal mollen in je tuin hebt gehad, weet je hoeveel schade mollen kunnen aanrichten. Deze beestjes lijken op het eerste oog onschuldig en dat zijn ze eigenlijk ook. Zonder dat ze het door hebben kunnen ze jouw hele tuin vernielen. Daarom is het slim om op tijd maatregelingen te nemen. Door de juiste mollenverjagers te kopen kun je mollen bestrijden of voorkomen.

Indien je mollen wilt voorkomen is het slim om een ultrasone geluiden apparaatje te kopen. Dit kleine apparaatje installeer je in een stopcontact. Vervolgens zendt het geluiden uit die voor ons mensen onhoorbaar zijn. Mollen hebben echter een goed gehoor en zullen uit de buurt van jouw tuin blijven wanneer ze deze onaangename geluiden waarnemen. Deze apparaatjes zijn voordelig in aanschaf en bieden de oplossing voor het voorkomen en bestrijden van mollen.

Met dit kleine apparaatje kun je eveneens ratten en muizen voorkomen. Deze diertjes hebben net als mollen goede oren en kunnen slecht tegen deze ultrasone geluiden. Wanneer je een grotere tuin hebt, is het slim om meerdere apparaatjes op te hangen zodat je zeker weet dat ze uit de buurt blijven.

Methoden om mollen te bestrijden

Wanneer je te laat bent met mollen voorkomen zal je actie moeten ondernemen en mollen moeten bestrijden. Op zich zijn de ultrasone geluiden een prima methode om mollen te bestrijden, maar niet de meest effectieve. De mollenklem en mollenval zijn over het algemeen effectievere methoden om mollen te bestrijden. Wij geven de voorkeur aan een mollenval, omdat de mol hiermee in leven blijft. Je vangt de mol en kunt deze ergens anders weer vrijlaten. Deze methode geniet bij de meeste mensen de voorkeur, aangezien deze methode het diervriendelijkst is. Ook kun je het ultrasone geluiden apparaatje gebruiken om mollen te bestrijden.

Bij een mollenklem wordt de mol gedood en dus is dit niet de meest diervriendelijke methode. Het hangt er dus vanaf wat bij jou de voorkeur geniet.

Waar mollenverjagers bestellen?

Mollenverjagers kun je over het algemeen eenvoudig online bestellen. Het voordeel hiervan is dat je zelf niet naar de winkel hoeft en de producten de volgende dag in huis hebt. Er zijn meerdere webwinkels waar je de mollenverjagers kunt kopen. Eén hiervan is mollenverjagers. Op deze website krijg je meer informatie over het bestrijden van mollen en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hier kun je eveneens de mollenverjagers voor een goede prijs kopen.

Tot slot raden we jou aan om mollen te voorkomen, zeker wanneer je in een gebied woont met veel mollen. Mollen kunnen binnen een aantal dagen je hele tuin molesteren en dan zit je met de gebakken peren. Daarom is het slimmer om ze te voorkomen en daarnaast is het voorkomen van mollen eveneens een kleine moeite.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *