Bossen vol uit de pluktuin

Als een kind in een snoepwinkel, zo voelt het wanneer je voor het eerst in je leven een pluktuin binnenstapt. Ondergedompeld door de weelderige borders en gewapend met een snoeischaar en een grote mand ga je op zoek naar de mooiste bloemen. Maar wees gewaarschuwd: zodra je gaat afrekenen ben je verslaafd! Voor vijf euro heb je al een leuk boeket.

Bont of juist subtiel

Bloeiende Verbena, Rudbeckia, Zinnia, Malva, hortensia’s, korenbloemen en dahlia’s, augustus is dé maand om een pluktuin te bezoeken. Waarschijnlijk staan er nog veel meer soorten. Het is verleidelijk om van al die mooie kleuren wat te plukken, maar wie van subtiel houdt, kan beter vooraf het kleurenpallet bepalen. Neem bijvoorbeeld twee mooie basiskleuren als uitgangspunt zoals wit en perzik (perzikkleurige dahlia’s!) en kies daarbij één contrasterende tint waarvan je enkele bloemetjes neemt. Zo geef je het boeket net wat meer pit.

Combineren met statementbloemen

Wanneer je de bloemen thuis op vaas zet (snijd ze schuin af!), kan het zijn dat je nog wat mist. Wil je een exotisch tintje toevoegen? Of oogt je boeket iets te wild, omdat een paar goede statementbloemen ontbreken (denk aan grote, stevige bloemen zoals Agapanthus)? Vul je zelf geplukte boeket dan aan met moois van de bloemist.

Pluktuinen per provincie

Kijk voor een (fruit)pluktuin bij jou in de buurt op www.pluktuinen.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *