Dipladenia zaadjes kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Dipladenia is een mooi kleurende klimplant die oorspronkelijk te vinden is in Zuid-Amerika. Vanwege de hoge temperaturen daar kan de Dipladenia tot ongeveer 5 meter hoog groeien. Al is dit voornamelijk in het regenwoud. De bloemen van de Dipladenia hebben een sierlijke geur en hebben een beetje de vorm van het uiteinde van een trompet. Deze bloemen ontpoppen zich in de kleuren rood, roze en wit. Het is een uitstekende keuze om bijvoorbeeld uw balkon of uw terras mee op te vrolijken door de warme kleuren die deze tuinplant uitstraalt.

Plaats uw planten op de juiste plek

De Dipladenia voelt zich het best wanneer deze een standplaats heeft die in zon is. Het liefst alleen niet de hele dag. Voor optimale groei moet de plant ongeveer tussen de 6 en 8 uur zonlicht krijgen. Als de Dipladenia in de schaduw staat dan zullen er veel minder bloemen bloeien wat uitermate zonde is met zulke mooie bloemen. Als het najaar begint wordt het aangeraden om de plant in een ruimte te plaatsen waar de temperatuur minimaal 10 graden is om te voorkomen dat de plant doodvriest en zodat hij door kan blijven groeien. De Dipladenia heeft een lange bloeiperiode die vanaf de vroege zomer tot het einde van het najaar duurt.

Zorg goed voor de bloemen in uw tuin

Om te zorgen dat de Dipladenia wel goed blijft groeien is het belangrijk dat deze voldoende water krijgt. In de zomer is een keer per dag genoeg. Op het moment dat het wat kouder wordt kan dit langzaam worden verminderd. Wat verder belangrijk is, is dat u zorgt dat de potkluit niet te nat wordt. Dit kan het effect hebben dat de wortels gaan rotten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *